četrtek, 2. april 2009

Kakšna Drama!



Moj predmet International Course in Drama Communication je bil res dobra izbira (kljub neštetim esejem, dnavnikom, analizam in razmišljanjem (reflections), ki jih moramo kar naprej pisati.... zadnji esejček me še čaka - ta petek, ker je rok seveda ta petek :).

Čeprav je manj poudarka na igri sami v smislu gledališke umetnosti (kot smo mnogi zmotno razumeli pod imenom predmeta), ampak več na tem izkustvenem nivoju igranja (torej kaj doživljaš med igranjem, kako dojemaš sebe in druge - vidik komunikacije), je super! Zanimiva kombinacija gledališča in psihologije bi bila mogoče še najboljša opredelitev za to, kar tu počnemo.
Naš mali razred se je preko neštetih vaj in iger zelo dobro spoznal in ujel. Od tu tudi precej Francozov, s katerimi vztrajno čepim skupaj (in jem quiche lorraine, gateau au chocolat, celo RATATUILL (sm bla čisto preveč navdušena, ker je že sama beseda tko fajn), čebulno pito, tople sendviče z ovčjim sir z medom in še kaj ... nič bat, sem se že prijavila, da bomo skupaj kuhali in da se bom čimveč naučila :). Ampak nazaj k drami, drugače bom ratala še lačna...

Moj Drama Course A je bil torej tako fajn, da sem si povsem prostovoljno na glavo nakopala še eno morje novih esejev in se. čeprav ne potrebujem več kreditov, vpisala na nadaljevalni Drama B. Konec aprila bomo kot del programa skupaj odšli tudi v tako imenovani Outdoor Center ob jezeru v kraju Brevik in tam ostali za čez vikend, ter se učili in preizkušali team building methods. Pa še kitarista bomo imeli s sabo (vsaj tako je obljubil Alex iz Cipra, eden izmed novih sošolcev) in s Tifenne se že vesliva večera ob tabornem ognju :)


Pa še malo slikovnega gradiva, da si bo lažje predstavljat:
Drama dinner, ko smo se zbrali in je vsak prinesel nekaj tipičnega iz naše države (Slovenijo je zaradi pomanjkanja čas ta dan zastopal zgolj rižev narastek). Drugače pa smo pokušali specialitete iz (seveda) Francije, Irana, malezije in Brazilije. Takšne mednarodne večerje so tu precej pogosta in zelo zelo luštna stvar.
Razredna fotka, vsakdo na njej pa v poljubni drama pozi :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar