četrtek, 12. marec 2009

KIRUNA: 3. dan














1. Fotka:
Povesti iz Kirune namreč še ni konec. V soboto sva šli z Annabelle dopoldne na tako imenovani "moose safari" (sicer se je meni, spljoh upoštevajoč temerature, zdelo ime rahlo ironično...). To pomeni, da so malo skupinico 8ih študentov odpeljali na deželo na ranč. Tam smo si osedlali vsak svojega islandskega konja in se odpravili na ježo v zimski gozd (IDILAAAAA!!!!!). Čisto tiho so v koloni stopali konjički, snežilo je in vsake toliko se je izza oblakov zaiskrilo sonce. Ko se se žarki ujeli v padajoče snežne kristalčke se je zalesketalo po celem nebu ... zimska pravljica. Med ježo smo bili pozorni na okolico in imeli srečo. Sicer bolj daleč in za drevesnimi debli, pa vendar! smo videli pravega živega losa. Potem so nam skuhali še kosilo, kjer sem jedla meso severnega jelena. Zelo dobro dimljeno meso, vsaj dokler kdo za mizo ne vklikne "We are eating Rudolf!"

2. Fotka:
Annabelle and moi on a horsey background :) kot smo pojasnile fotografu, kaj želiva na sliki
mogoče se opazi, da imam na sebi smučarski komplet in čezenj še smučarski kombinezon (spodaj pa 3 flise). Tako za lažje vživljanje v mojo severno dogodivščino.

3. Fotka:
Pred tipično leseno barvno hiško.

4. Fotka:
Snežno severno obzorje.

5. Fotka:
Zvečer smo imeli vsi študentje, ki smo šli skupaj v Kiruno skupno večerjo z žrebanim sedežnim redom, da bi se malo bolje spoznali. Tale in naslednja fotka sta od Annabelle, ki je sicer slikala svojo mizo, ampak v ozadju, čito na koncu se pa tudi mene malo vidi :).
Večerja je bila super okusna, samopostrežna in naša miza se je blazno dobro ujela, veselo smo klepetali vse do konca in tudi v nadaljevanju.

6. Fotka:
Po večerji smo se namreč skupaj odpravili vn (velika dilema v katerega od dveh lokalov v Kiruni naj gremo!). Bil je super večer, naplesala sem se še pa še. Vrteli so same hite iz 60ih, 70ih, 80ih... (npr. WMCA in Thriller z pripadajočimi koreografijami in Pulp Fiction dancing moves) in tudi razpoloženje in družba so bili igrivi in super.
Od nekod na plesišču pojavil še plišat kuža (smo se takoj zaštekal) in zato tudi tale fotka. Od leve proti desni: Mathias, Alex, Saška, kuža in Céryl.

2 komentarja:

  1. rudolf!! ahahahahahahahahaha:D:D ...revež:D

    OdgovoriIzbriši
  2. ... zgleda da tisto o severnem mrazu kr drži, hehe, sam wow, losa ste vidl kok fajn ...

    p.s. tisto z vživetimi plesnimi gibi in koreografijo si mi pa nekak sploh ni težko predstavlat - couse this is thriller, thriller night :D ...

    OdgovoriIzbriši